Nyt fra Bornholms Folkebiblioteker
Åben i browser

Bornholms Folkebiblioteker
Center for Natur, Miljø og Fritid
Logo

14. august 2024
Sikke en dejlig dag med Rakkerpak gadeteater ved Rønne Bibliotek

Sommeren var skøn da Dansk Rakkerpak kom forbi

Et højdepunkt i den bornholmske sommer er ofte gadeteaterforestillingerne ved Rønne Bibliotek, og Dansk Rakkerpak skuffede ikke med 'Balder og Dragen' sidste fredag i juli. Flotte 235 publikummer fandt frem til bænkene i parken ved biblioteket - og både forestillingen og vejret var selvfølgelig fantastisk.
 
Vi er på Wonderfestiwall: Kom og chill i biblioteksloungen 15.-18. august

Ses vi på Wonder?

Kom ind og hyg i bibliotekets lounge på Wonderfestiwall og slap af inden det går løs med koncerter og/eller plej festivalkroppen i afslappede omgivelser.

Monica og David står klar i dagtimerne på festivalen: Torsdag kl. 9-15 | Fredag kl. 10-15 | Lørdag kl. 10-15.
 
Hvad skal du lave til vinter?

Folkeuniversitetet: Hvad skal du lave til vinter?

Folkeuniversitetet har lagt sit program for den kommende sæson frem. Det ser spændende ud - lidt færre tilbud end tidligere, men med inspirerende nyskabelser. 
 
Du finder det trykte program på biblioteket, og du kan hente en pdf-udgave på bibliotekets hjemmeside.
 
Kulturugen 2024: Vi læser højt hele ugen!

Kulturugen: Schyy... Vi læser højt

I Kulturugen 2024 læser vi højt for børnefamilier, unge og voksne. Gode historier, Young Adult og uddrag af klassiske tekster. Alle oplæsninger finder sted på Rønne Bibliotek 15.-21. september.

Vi ønsker at sætte fokus på de oplevelser og det nærvær, der er gemt i fællesskabet omkring læsning. Vi starter vores oplæsningsuge på Rønnedagen søndag d. 15. september, vi glæder os meget. Se hele programmet på hjemmesiden

NB! Voksne skal bære et synligt Kulturuge-bånd. 
 
Kulturugen: Børneteater med AstaBasta - Halfdans ABC

Kulturugen: Halfdans ABC - familieforestilling

Kom og vær med til en hyggelig stund sammen med Teater AstaBasta som denne gang sætter bogstaverne i fokus.

Teater AstaBasta tager udgangspunkt i Halfdan Rasmusens bog ABC. Der bliver sunget, spillet og fortalt historier ud fra hans børnerim om bogstaverne i alfabetet. Læs mere om tilmelding på hjemmesiden
 
Hvor og hvornår: Rønne Bibliotek, fredag d. 20. september kl. 14-14.45

Voksne skal bære et synligt Kulturuge-bånd. 
 

Sommerbogen - sig det videre!

Danmarks største læsekonkurrence for børn, Sommerbogen 2024 er ikke slut endnu. Kom ned på dit lokale bibliotek og hent et udfordringsark eller print det fra hjemmesiden.  
 
Børn mellem 6 og 15 år kan deltage i Sommerbogen frem til d. 24. august. Og der er selvfølgelig præmier til alle deltagere, som afleverer udfordringsarket. Sig det videre til de børn og unge du kender!
Læs mere
Sommerbogen 2024: Danmarks største læsekonkurrrence for børn er netop skudt i gang! Seje præmier på højkant
 
Vil du vide alt om smørrebrød - så kig ind på lex.dk

Hvad ved du om smørrebrød?

 
Hvor går du hen, når du vil have fakta om stort og småt? Vi foreslår, at du går ind på Lex.dk, som er Danmarks Nationalleksikon - det der tidligere hed Den store Danske.
 
Lige nu er der en spritny artikel om SMØRREBRØD, skrevet af den danske kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken. Velbekomme!
 

Marie anbefaler roman fyldt med videnskab, vanvid, historie, natur og mysticisme

Marie har kæmpet en hel sommerferie med at komme igennem denne roman! Nej, der var ikke tale om at give op, men intensiteten og detaljeringsgraden er høj. Snigende uhygge mødte hende i det isolerede mini-samfund, som sanatoriebyen Görbersdorf udgør. Olga Tokarczuks "Empusion" er vild!
Læs anbefaling
Marie anbefaler: Videnskab, vanvid, historie, natur og mysticisme
 
Dorte anbefaler tegneserieroman
Læs anbefaling

Dorte anbefaler tegneserieroman

 
Vildheks møder manga, møder Aristocats! 'Katteguden Freja' er en tegneserieroman for børn fra ca. 10 år.
 
Biblioteksleder Dorte Rugtved anbefaler denne tegneserieromanen, som er frit fortalt med inspiration fra nordisk mytologi om gudinden Freja, og hendes vogn trukket af store katte. 'Da Katteguden Freja' er det første bind i en serie, får vi måske forklaringen på hvorfor Freja kan tale med katte, i næste bind?
 

Apps til jeres sommer

Vær offline, bevæg jer, hyg en masse - og opsøg fordybelse på bibliotek.brk.dk
 
Vi anbefaler tegneserier på app’en ComicsPlus, internationale aviser på PressReader, lær sprog med Transparent Language. Danske bøger på eReolen og eReolenGo, danske og internationale blade på Libby og engelsksprogede bøger også på Libby. Og lad os også nævne Børnebiffen med små fine film for de 3-7-årige!
Apps til jeres sommer
 

Vil du udstille på Rønne Bibliotek?

Både besøgende og personale har stor glæde af de skiftende udstillinger på Rønne Bibliotek, og vi har gennem de seneste år udstillet alt fra barbiedukker, kunstfoto og dyrelort til perleplader. Der er også plads til dét, du går og nørder med! Kontakt bibliotekets Marie Wildt, hvis du har noget, du vil udstille i det kommende år - vi har både gode vægge og aflukkede montrer.
Vil du udstille på biblioteket?
 

Kontakt

Bornholms Folkebiblioteker
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Telefon: +45 56 92 68 00

Følg os på

 
Privatlivspolitik - Afmeld nyhedsbreve