Nyt fra Bornholms Folkebiblioteker
Åben i browser

Bornholms Folkebiblioteker
Center for Natur, Miljø og Fritid
Logo

10. september 2024
Borgerens rolle i krydsfeltet mellem det lokale beredskab og krise - har du ideer til arrangementer i efteråret?

Borgeren i krydsfeltet mellem det lokale beredskab og krise

I efteråret afholder vi i samarbejde med det kommunale beredskab 1-2 arrangementer med fokus på det borgernære beredskab og ét større debatarrangement med fokus på det lokale og nationale beredskab. Og du er inviteret til at byde ind med gode ideer og spørgsmål. Frist for indsendelse af ideer er 18.9.
Læs mere
 
Kulturugen 2024: Vi læser højt hele ugen!

Kulturugen: Schyy... Vi læser højt

Så er Kulturugen 2024 på trapperne! Vi læser højt for børnefamilier, unge og voksne. Gode historier, Young Adult og uddrag af klassiske tekster. Alle oplæsninger finder sted på Rønne Bibliotek 15.-21. september.

Vi ønsker at sætte fokus på de oplevelser og det nærvær, der er gemt i fællesskabet omkring højtlæsning. Vi starter vores oplæsningsuge på Rønnedagen søndag d. 15. september, og vi glæder os meget. Se hele programmet på hjemmesiden eller find det trykt i bibliotekerne.

NB! Voksne skal bære et synligt Kulturuge-bånd. 
Læs mere
 
Kulturugen: Børneteater med AstaBasta - Halfdans ABC

Kulturugen: Halfdans ABC - familieforestilling

Kom og vær med til en hyggelig stund sammen med Teater AstaBasta som denne gang sætter bogstaverne i fokus.

Teater AstaBasta tager udgangspunkt i Halfdan Rasmusens bog ABC. Der bliver sunget, spillet og fortalt historier ud fra hans børnerim om bogstaverne i alfabetet. Læs mere om tilmelding, klik på 'Læs mere' nedenfor.
 
Fra 4 år.
 
Hvor og hvornår: Rønne Bibliotek, fredag d. 20. september kl. 14-14.45

Voksne skal bære et synligt Kulturuge-bånd. 
Læs mere
 
Hyggeligt værksted: Kurt Komet!

Hyggeligt værksted: Kurt Komet

Kurt Komet har verdens sejeste job som raketbud og flyver pakker til planeter langt borte. Vær med til at bestemme hvor han skal hen!

Børnene skal lytte, tegne og fortælle. Arrangementet tager udgangspunkt i forfatter Morten Dürrs og Patricks Steptoes fælles tre tegneserier om Kurt Komet & Rex. Alle børn kommer til at skabe en planet, som Kurt Komet kan besøge. Alle bliver hørt. Og der stilles grinegaranti.
 
For de 6-10-årige og deres voksne. 
 
Hvor og hvornår: Rønne Bibliotek, lørdag d. 28. september kl. 10-11.30. Læs om tilmelding, klik 'Læs mere'.

Læs mere
 

Marie anbefaler 'De uansvarlige'

Marie har lige læst en vild roman, som nærmest er ved at koge over i sine miljø- og skæbnebeskrivelser. Det er den glemte forfatter Hulda Lütkens 'De uansvarlige' fra 1933, som er genudgivet i år. Vi er i en lille by med farverige drukmåse, fantaster, daglejere og gennemrejsende parfumesælgere. De unge går til bal, som unge gør, men de missionske har godt tag i byen og ikke mindst i Ernas mor, som er mere from end from. Lille Erna opdrages gudfrygtigt og opfører sig dydigt hvorimod halvsøsteren Agathe er som billedet på syndefaldet med sin evige røde læbestift.
Læs mere
Vi anbefaler: Marie anbefaler 'De uansvarlige' af Hulda Lütken
 
Monica anbefaler fantasy til yngre læsere

Monica anbefaler fantasy til yngre læsere

Den nye fantasyserie om Loa, er en god serie til at introducere de yngre læsere for fantasygenren.
 
Loa er blevet tvunget til at holde ferie hos sin bedstemor Oda, der ligner en heks og fortæller underlige historier om magi og mærkelige væsner.
 
Læs hele Monicas anbefaling ovre på hjemmesiden.
 

Vil du udstille på Rønne Bibliotek?

Både besøgende og personale har stor glæde af de skiftende udstillinger på Rønne Bibliotek, og vi har gennem de seneste år udstillet alt fra barbiedukker, kunstfoto og dyrelort til perleplader. Der er også plads til dét, du går og nørder med! Kontakt bibliotekets Marie Wildt, hvis du har noget, du vil udstille i det kommende år - vi har både gode vægge og aflukkede montrer.
Vil du udstille på biblioteket?
 

Kontakt

Bornholms Folkebiblioteker
Pingels Allé 1
3700 Rønne
Telefon: +45 56 92 68 00

Følg os på

 
Privatlivspolitik - Afmeld nyhedsbreve